Home Decor

Homestyling
vid försäljning av bostad

Om homestyling

Det blir allt vanligare att använda sig av homestyling vid försäljning av sin bostad, men tjänsten är ännu relativt ny på bostadsmarknaden utanför de större städerna.

Alla kan dock tjäna på homestyling, oavsett typ av bostad och var i landet man bor!

Marknaden för villor och fritidshus har stigit avsevärt den senaste tiden. Mycket till följd av coronapandemin och människors längtan efter större bostäder utanför städerna.

Detta gäller i allra högsta grad även bostadsmarknaden i Dalsland och södra Värmland, därför har du som säljare ett bättre läge än någonsin att maximera din försäljningsvinst med hjälp av homestyling! 

Vad är homestyling?

Homestyling innebär att man på olika sätt piffar och fixar till bostaden inför fotografering och visning, i syfte att öka slutpriset för objektet. Kostnaden för homestyling är avdragsgill vid reavinstbeskattningen.

 

Homestyling kan göras i olika stor omfattning beroende på utgångsläge, budget och tidsram.

 

Generellt handlar det om att ta bort, flytta och lägga till olika möbler och inredningsdetaljer för att skapa en mer tilltalande känsla i hemmet och få köparen att lättare föreställa sig själv boende i bostaden.

Kan jag göra det själv?

Att styla sitt eget hem kan vara både svårt, tidskrävande och dyrt.

Det är svårt att vara objektiv när det gäller ens eget hem och att kunna skilja på det man själv gillar respektive det en potentiell köpare vill se.

 

Att styla är även en relativt tidskrävande process som kan vara svår att få in i vardagspusslet, speciellt med tanke på allt annat som hör en bostadsförsäljning till. 

Dessutom rinner tusenlapparna lätt iväg även om man bara ska komplettera sin befintliga inredning med exempelvis färska blommor, textilier och tavlor. Därför väljer allt fler att anlita ett företag för att sköta stylingen.

 

Om du vill styla själv kan du dock ändå få hjälp på vägen genom våra mindre stylingpaket “konsultation” och “gör-det-själv”.

Lönar det sig att köpa homestyling?

Utgiften för homestyling är en investering som snabbt betalar tillbaka sig i både tid och pengar.

 

Det är svårt att uppskatta hur mycket en homestyling är värd i slutändan, men generellt brukar man säga att försäljningspriset blir cirka 10% högre för en stylad bostad. Dessutom tenderar stylade bostäder sälja fortare och med fler budgivare.

 

Om du vill begränsa utgiften för homestyling men ändå få hjälp med att få din bostad att stå ut, kan du välja att antingen köpa styling av bara en del av bostaden eller en konsultation där du får idéer och handfasta tips som du sedan själv kan genomföra.

Hur fungerar det?

Offertmöte


Exakt hur uppdraget går till beror förstås på vilket paket du köper och huruvida du redan vet exakt vilken hjälp du vill ha eller inte.


Oavsett vilket börjar vi med ett kortare möte hemma hos dig för att gå igenom bostaden, diskutera vilka förväntningar och förutsättningar som finns samt göra en behovsanalys. 


Därefter får du en offert som utgår ifrån vad vi pratar om under mötet. 

Konsultation/uppstartsmöte


Oavsett vilket paket du väljer är nästa steg ett ytterligare, längre möte i bostaden.

Om du väljer paketet "rådgivning" eller "gör-det-själv" går vi nu igenom bostaden och diskuterar förslag på åtgärder. Med "gör-det-själv"-paketet får du dessutom denna information samt kompletterande inköpslista skriftlig via pdf senast en vecka efter mötet.


Om du valt paketet "kompletterande styling" kommer vi vid det andra mötet noggrannare gå igenom förutsättningar och ramar för stylingen. Efter mötet kommer du få skriftliga instruktioner på olika åtgärder du själv behöver vidta inför själva stylingtillfället. Främst handlar det om att städa och rensa bort olika saker.

Om du inte vill göra detta själv kan du köpa till det som ett extra tillägg till ditt paket. 

Styling


Om du valt "kompletterande styling" bokas därefter en styling in kort före mäklarfotograferingen av din bostad, oftast dagen innan. Du behöver inte vara hemma vid stylingtillfället. Beroende på uppdragets omfattning tar det minst en halv dag, ibland flera dagar.

 

Om du vill att stylist medverkar vid fotograferingen för att samarbeta med fotografen och fixa de sista detaljerna är det möjligt att köpa till det som ett extra tillägg.

Betalning och villkor


Efter stylingtillfället får du behålla möblerna i sex veckor, för att du även vid visning ska kunna presentera din bostad från sin allra bästa sida. Behöver du hyra dem längre än så kan det enligt överenskommelse göras som ett extra tillägg.


Betalning sker antingen via faktura eller Swish, efter stylingtillfället men alltså innan de sex veckornas hyra av möbler gått ut. 


Priser angivna för de olika homestylingpaketen avser uppdrag av “normal” omfattning, och kan variera beroende på omständigheterna. Därav anges priset som “från”. Exakt offert med fast pris ges vid förfrågan.


Med “rum” avses skilda utrymmen i bostaden. Ett större kök/vardagsrum i öppen planlösning räknas som två rum. Balkong/uteplats räknas som ett rum. 

Be om offert

Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

arrow&v
Tack för ditt meddelande!