Homestyling

Vad är homestyling?

Homestyling innebär att man piffar och fixar till bostaden inför fotografering och visning, i syfte att öka slutpriset för objektet. Kostnaden för homestyling är avdragsgill vid reavinstbeskattningen när du sålt din bostad.

Homestyling kan göras i olika stor omfattning beroende på utgångsläge, budget och tidsram. Generellt handlar det om att ta bort, flytta och lägga till olika möbler och inredningsdetaljer för att skapa en mer tilltalande känsla i hemmet och få köparen att lättare föreställa sig själv boende i bostaden.

Kan jag göra det själv?

Att styla sitt eget hem kan vara både svårt, tidskrävande och dyrt. Det är svårt att vara objektiv när det gäller ens eget hem och att kunna skilja på det man själv gillar respektive det en potentiell köpare vill se.

Att styla är även en relativt tidskrävande process som kan vara svår att få in i vardagspusslet, speciellt med tanke på allt annat som hör en bostadsförsäljning till.

Dessutom rinner tusenlapparna lätt iväg även om man bara ska komplettera sin befintliga inredning med exempelvis färska blommor, textilier och tavlor. Därför väljer allt fler att anlita ett företag för att sköta stylingen.
Om du vill styla själv kan du dock ändå få hjälp på vägen genom att få en konsultation och/eller åtgärdslista från oss.

Lönar det sig att köpa homestyling?

Utgiften för homestyling är en investering som snabbt betalar tillbaka sig i både tid och pengar.

Det är svårt att uppskatta hur mycket en homestyling är värd i slutändan, men generellt brukar man säga att försäljningspriset blir cirka 10% högre för en stylad bostad. Dessutom tenderar stylade bostäder sälja fortare och med fler budgivare.

Tidigare uppdrag

Före

Efter

Före

Efter

Före

Efter

Före

Efter